Sain vihdoinkin tämän vuoden ekan kirjan luettua, joten voin vinkkaista siitä muillekin ja kysellä muiden mielipiteitä. Aiemmin olen lukenut Ajan pyörä-sarjaa, Harry Potterit, Taru Sormusten herrasta yms., joten hain jotain vastaavaa tämän aloittaessani.
 
Kuolemanportti I; Lohikäärmeen siipi
kirjoittanut Margaret Weis & Tracy Hickman
fantasiakirja
 
1305598.jpg
 
Täytyy myöntää että puoli kirjaa meni uskottavuuden keräämisessä. Tarina aloittaa pitkän Kuolemanportti-sarjan ja koska se kertoo ihan toisesta maailmankaikkeudesta, kuin omamme, on kaikki asiaan liittyvä saatava ensin uskottavasti esille. Lisäksi tarinassa on useita kansoja, joista kustakin esitellään joitain henkilöhahmoja.  
 
Ajattelin jo alkupuolella, että suomentajalta on mielikuvitus päässyt loppumaan, kun kaikki erikoissanat olivat ihan älyttömiä, enkä ole vieläkään varma oliko vika suomentajassa, vai hankalasti käännettävissä alkuperäisissä englanninkielisissä sanoissa.
 
Eri kansat ja kunnianhimoiset velhot yrittävät ottaa maailman omaan hallintaansa ja tarinassa on päällekkäin useita eri tarkoitusperiä ja juonenkäänteitä. Tärkeä keino herruuden saavuttamisessa tuntuukin olevan yllättäin Jyskyvinssi, jonka Sartanit aikoinaan rakensivat ja joka Kekkien ylläpitämänä on täysin unohdettu alkuperäistarkoituksestaan. Mukaan sekaantuu ihmisiä, haltijoita, patryni ja mysteriarkkien yhteisö. Jopa päähenkilö tuntuu vaihtelevan lukujen edetessä henkilöhahmosta toiseen.
 
Alussa päätin, että tämä on viimeinen tätä sarjaa, mutta loppua kohti alkoi mielenkiinto herätä asioiden saatua ymmärrettäviä piirteitä. Luen varmaan seuraava(t)nkin osan.
 
Kertokaa muut oletteko lukeneet ja mitä olette tykänneet.
 
Sartsa