Kahdensuuntainen elämä, ilmestynyt 12.4.2007

1174211.jpg

Kirjan esittelyä:

Kirja kertoo Kyllin elämänvaiheista. Lapsuudesta aina nykyiseen 50-v. ikään. Lapsuus monilapsisen perheen toiseksi nuorempana lapsena oli kovin yksinäistä. Kylli oli kovin yksin suuren perheen keskellä. Hän sai kokea ivailua ja pilkkaamista usein. Kirjassa on myös joitakin hyviä muistoja, jotka liittyvät sukulaisiin ja kesäleireihin. Kyllin lapsuuden paras kaveri oli kuitenkin pieni sekarotuinen koira, minkä tyttö menetti liian varhain ja suru oli sanoinkuvaamaton.

Nuoruudessa Kyllillä oli myös karikkoja. Hänet raiskattiin 14-vuotiaana. Siitä hän selvisi näennäisesti hyvin, mutta aikuisiällä hänellä oli siitä pahoja traumoja.

Avioituminen tapahtui jo 17-vuotiaana ja kolme lasta hän teki peräjälkeen. Samaan aikaan hän kävi töissä ilman suurempia äitiyslomia ja aviomies oli työssään viikot pois kotoa. Kylli selviytyi yksin.

Hän kuitenkin uupui kesken kiivaimman työnteon ja lama-aikakin oli käsillä. Kylli meni psykoosiin ja joutui useammaksi kuukaudeksi sairaalahoitoon. Tästäkin Kylli selvisi pelkällä lujalla tahdon voimalla. Pitkän sairasloman jälkeen hän palasi työhön, mutta masentunut hän oli. Mikään ei kiinnostanut. Kuitenkin onni potkaisi pian ja Kylli pääsi toiseen työpaikkaa. Elämä oli kymmenen vuotta kiivasta harrastamista, tapahtumasta toiseen juoksemista ja julkisuudessakin olemista. Siihen syntyi vielä perheen iltatähti, joka on Kyllille kovin rakas.

Kylli uupui taas kymmenen vuoden kuluttua ja työpaikkakin oli jo kerennyt vaihtua tällä välin. Kylli joutui psykoosin takia taas sairaalaan. Siitäkin selvittiin. Sairasloman jälkeen hän meni töihin syvässä masennuksessa. Kyllin töitä tarkkailtiin, vaikka Kylli teki työnsä hyvin. Jatkuvasti oli perässä kulkemista ja huomauttelemista töistä.

Uusi sairaalareissu oli parin vuoden jälkeen taas edessä. Sitä ennen Kylli oli ottanut yhteyden työsuojeluvaltuutettuun työpaikkakiusaamisen takia. Sairaalareissu kesti taas useamman kuukauden. Masennusta ei kuitenkaan tullut enää. Kylli meni pirteänä töihin sairasloman jälkeen.

Tämän jälkeen Kylli sai töitä omalta kylältä ja elämä seestyi uomiinsa, mutta kirjoittamisen intohimo jäi.

Kirjassa lomitan nykypäivän tapahtumat menneeseen. Kerron melko yksityiskohtaisesti sairastamisestani ja lapsuudesta.

Toivon, että kirjani on lohtu kuin myös opettavainen tarina. Elämässä sattuu ja tapahtuu, et ole ainoa.

Itseäni en tässä sen kummemmin esittele, koska minusta löytyy lisää tietoja vasemmalla olevista linkeistä Lumikide, Pirjon soppi ja Pirjorii sekä Sirius.

Antoisia lukuhetkiä.

Pirjo

ps. Pirjolta on toinen kirja tulossa!