Ensimmäinen salainen kirjaystävä toteutettiin 2007 'kirjailijan' emännöimänä. Toinen kirjavaihto toteutettiin keväällä 2008 minun toimestani. Nyt ollaan järjestyksessä 4. vai 5. kirjaystävävaihdossa? Tervetuloa mukaan kaikki vanhat ja uudet kirjojen ystävät!

Periaate

Salainen kirjaystävä -ringin periaate on yksinkertainen: jokainen osallistuja saa salaisen ystävän, jota tulee ilahduttaa säännöissä määritellyllä tavalla esimerkiksi erilaisilla yllätyslahjoilla. Lahjojen lähettäjä selviää vastaanottajalle vasta leikin lopussa.  

Kirjakahvilan emäntä

Salainen kirjaystävä -rinki vaatii paitsi osallistujia myös emännän, joka johtaa projektia. Hän ei osallistu leikkiin, vaan hoidaa järjestelyasiat. Emäntä ottaa vastaan ilmoittautumiset, jakaa parit, kirjaa kun lahja tai esimerkiksi kirje on lähetetty ja kun se on kuitattu vastaanotetuksi, vastaa kysymyksiin jne. Vaihdon emännän tavoittaa sähköpostitse osoitteesta: an_pa @ luukku.com (ilman välejä).

Ohjeet

Salainen Kirjaystävä -vaihtoa tehdään hymy huulessa ja leikkimielellä. Tavoitteena on ilahduttaa toinen toisiamme!

Ringin kesto on neljä (4) kuukautta. Aloitetaan syyskuun 1.päivä. Ilmoittautumisia voi laittaa 31.8.2010 asti. Jokaiselle osallistujalle ilmoitetaan parin tiedot sähköpostitse. Kun ilmoittaudut mukaan, varaudu pysymään mukana koko neljän kuukauden jakso. Ringin vetäjä (eli minä) jakaa parit niin, että jokainen lähettää yllätyksensä eri henkilölle kuin keneltä vastaanottaa omansa. Salaisen ystävän on tarkoitus pysyä salaisena leikin loppuun asti.TÄRKEÄÄ!Jokainen päättää itse kuinka muistaa salaista ystäväänsä ja mikä itselle parhaiten sopii. Salaiselle ystävälle pitää kuitenkin kerran kuussa antaa jokin elonmerkki. Esimerkiksi postikortti, kirje tai anonyymiosoitteesta kirjoitettu hauska maili kelpaa. Vähimmäisvaatimukset lahjoille: 7 €/kk, 4 kk:n ajan + 1 kirja yllätykset lähetetään kuun loppuun mennessä niin, että vastaanottaja saa yllätyksensä kyseisen kuun aikana. poikkeuksena joulukuu, jolloin yllätys lähetetään niin, että se on vastaanottajalla ennen joulua.

Rahan voi käyttää lähettämällä kirjan joka kuukausi tai jotain muuta, jonka olettaa olevan vastaanottajalle mieleistä. Pelin hengen mukaisesti muistamisten tulisi liittyä kirjoihin ja lukemiseen.

Enemmänkin tietenkin saa lähettää, vähimmäisvaatimuksen tarkoituksena on pitää leikki oikeudenmukaisena. Salainen Kirjaystävä-ringin kautta voi laittaa myös luettuja kirjoja kiertoon, kirjan ei siis tarvitse olla uusi (mutta sen on oltava kohtuullisen siistissä kunnossa, ei siis "kaatopaikkatavaraa"!).

Joka kerta kun muistat salaista ystävääsi jotenkin, ilmoita tästä emännälle! Mainitse myös, jos kyseessä on viimeinen lähetyksesi. Myös aina vastaanottaessasi jotain salaiselta ystävältäsi jotain, informoi emäntää. Näin kirjanpito pysyy kurissa, ja emäntä myös huomaa jos joku laiminlyö ystäväänsä. Ilmoita emännälle, kun olet paljastanut henkilöllisyytesi ystävällesi, niin emäntä voi pitää kirjaa myös siitä, mitkä parit ovat "valmiita".

Mielelläni otan vastaan kuvia lähetyksistä blogiin liitettäväksi, mutta voit laittaa maininnan saamistasi lahjoista myös blogiisi. Blogittomuus/kotisivuttomuus ei ole este leikkiin osallistumiselle! Salaisesta ystävästäsi on myös hauska kuulla, että lahja meni perille, ja muista osallistujista on varmasti kiinnostavaa lukea kuinka kierros etenee. Laita siis mahdolliseen blogiisi tieto kun saat paketin. Voit kirjoittaa viestin paketista emännälle, jolloin esittelen viikon mittaan tulleet Salainen Kirjaystävä -terveiset kootusti tässä blogissa.

Leikkiin pääsee mukaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen huolellisesti. Ilmoittautumislomakkeen tiedot menevät vain emännälle sekä salaiselle ystävällesi, niitä ei siis jaeta eteenpäin kenellekään muulle. Salainen ystäväsi päättelee vastaustesi perusteella, millaiset asiat sinua ilahduttaisivat. Mieti siis vastauksesi huolella.

Erityisen tärkeää on täyttää ilmoittautumislomakkeeseen oikeat yhteystiedot, sekä postiosoite että toimiva sähköpostiosoite. Emännän on saatava yhteys kaikkiin osallistujiin sähköpostitse!

Terveisin

Päivi