Ensimmäinen salainen kirjaystävä toteutettiin 1.6.-31.8.2007 'kirjailijan' emännöimänä. Toinen kirjavaihto toteutettiin keväällä 2008. Nyt on aika aloittaa kolmas kierros! Tervetuloa mukaan kaikki vanhat ja uudet kirjojen ystävät!

Periaate

Salainen kirjaystävä -ringin periaate on yksinkertainen: jokainen osallistuja saa salaisen ystävän, jota tulee ilahduttaa säännöissä määritellyllä tavalla esimerkiksi erilaisilla yllätyslahjoilla. Lahjojen lähettäjä selviää vastaanottajalle vasta leikin lopussa.  

Kirjakahvilan emäntä

Salainen kirjaystävä -rinki vaatii paitsi osallistujia myös emännän, joka johtaa projektia. Hän ei osallistu leikkiin, vaan hoidaa järjestelyasiat. Emäntä ottaa vastaan ilmoittautumiset, jakaa parit, kirjaa kun lahja tai esimerkiksi kirje on lähetetty ja kun se on kuitattu vastaanotetuksi, vastaa kysymyksiin jne. Vaihdon emännän tavoittaa sähköpostitse osoitteesta: an_pa @ luukku.com (ilman välejä).

Ohjeet

Salainen Kirjaystävä -vaihtoa tehdään hymy huulessa ja leikkimielellä. Tavoitteena on ilahduttaa toinen toisiamme!


Ringin kesto on kolme ja puoli (3,5) kuukautta. Aloitetaan syyskuun 15.päivä. Ilmoittautumisia voi laittaa 7.9.2008 asti. Jokaiselle osallistujalle ilmoitetaan parin tiedot sähköpostitse. Kun ilmoittaudut mukaan, varaudu pysymään mukana koko kolmen kuukauden jakso.

Ringin vetäjä (eli minä) jakaa parit niin, että jokainen lähettää yllätyksensä eri henkilölle kuin keneltä vastaanottaa omansa. Salaisen ystävän on tarkoitus pysyä salaisena leikin loppuun asti.


TÄRKEÄÄ!

Heti kun olet saanut salaisen ystäväsi yhteystiedot, lähetä hänelle jonkinlainen viesti, jotta salainen ystäväsi saa tietää olemassaolostasi.


Jokainen päättää itse kuinka muistaa salaista ystäväänsä ja mikä itselle parhaiten sopii. Salaiselle ystävälle pitää kuitenkin kerran kuussa antaa jokin elonmerkki. Esimerkiksi postikortti, kirje tai anonyymiosoitteesta kirjoitettu hauska maili kelpaa. Vähimmäisvaatimukset lahjoille:

7 €/kk, 3 kk:n ajan + 1 kirja

Enemmänkin tietenkin saa lähettää, vähimmäisvaatimuksen tarkoituksena on pitää leikki oikeudenmukaisena. Salainen Kirjaystävä-ringin kautta voi laittaa myös luettuja kirjoja kiertoon, kirjan ei siis tarvitse olla uusi (mutta sen on oltava kohtuullisen siistissä kunnossa, ei siis "kaatopaikkatavaraa"!).

Keksiliäisyys on valttia tässäkin vaihdossa! Kannattaa tutustua salaisen ystävän mieltymyksiin ja harrastuksiin ja miettiä, miten itse haluaisit tulla yllätetyksi.


Joka kerta kun muistat salaista ystävääsi jotenkin, ilmoita tästä emännälle! Mainitse myös, jos kyseessä on viimeinen lähetyksesi. Myös aina vastaanottaessasi jotain salaiselta ystävältäsi jotain, informoi emäntää. Näin kirjanpito pysyy kurissa, ja emäntä myös huomaa jos joku laiminlyö ystäväänsä. Ilmoita emännälle, kun olet paljastanut henkilöllisyytesi ystävällesi, niin emäntä voi pitää kirjaa myös siitä, mitkä parit ovat "valmiita".

Mielelläni otan vastaan kuvia lähetyksistä blogiin liitettäväksi, mutta voit laittaa maininnan saamistasi lahjoista myös blogiisi. Blogittomuus/kotisivuttomuus ei ole este leikkiin osallistumiselle! Salaisesta ystävästäsi on myös hauska kuulla, että lahja meni perille, ja muista osallistujista on varmasti kiinnostavaa lukea kuinka kierros etenee. Laita siis mahdolliseen blogiisi tieto kun saat paketin. Voit kirjoittaa viestin paketista emännälle, jolloin esittelen viikon mittaan tulleet Salainen Kirjaystävä -terveiset kootusti tässä blogissa.

Leikkiin pääsee mukaan täyttämällä ilmoittautumislomakkeen huolellisesti. Ilmoittautumislomakkeen tiedot menevät vain emännälle sekä salaiselle ystävällesi, niitä ei siis jaeta eteenpäin kenellekään muulle. Salainen ystäväsi päättelee vastaustesi perusteella, millaiset asiat sinua ilahduttaisivat. Mieti siis vastauksesi huolella.

Erityisen tärkeää on täyttää ilmoittautumislomakkeeseen oikeat yhteystiedot, sekä postiosoite että toimiva sähköpostiosoite. Emännän on saatava yhteys kaikkiin osallistujiin sähköpostitse!

1826667.jpg

Päivitetty 16.8.2008